BC Vianen J1 zet alles op alles in Lopik

BC Vianen J1 speelde afgelopen zaterdag al weer de laatste wedstrijd tegen koploper De Zender uit Lopik.

Miguel de Kleer en Floris den Boggende begonnen hoopvol aan de herendubbel en lieten zeker niet het kaas van hun brood eten, maar de winst ging toch naar Lopik; 21-14 en 21-17. Niomi Grollée en Maud Roeland speelden een spannende driesetter. Er was zeker uitzicht op winst, maar de meiden uit Lopik trokken aan het langste eind. Vianen verloor met 18-21, 21-10 en 21-14.

Casper Manuputty hoopte toch op een eerste punt in deze wedstrijd, maar hij delfde het onderspit met de volgende cijfers: 21-16 en 21-9. In de enkelpartij trok Niomi alle registers open tegen de sterke dame van Lopik, maar ook zij redde het niet en verloor met 21-6 en 21-11.

Floris speelde een goede eerste set in zijn enkelspel en verloor deze nipt met 21-17. De tweede set wist de tegenstander hem onder druk te zetten en trok met ruime cijfers de winst naar zich toe; 21-7. Ook Maud had een zware dobber te verduren. Haar tegenstandster ging ervan door met 21-8 en 21-5. Voor De Zender was het een feit, kampioenschap!

Vianen leek nu helemaal uit het veld geslagen. Casper en Maud kwamen niet in hun spel en ook hier gingen de punten naar De Zender; 21-4 en 21-6. Maar het beste werd voor het laatst bewaard, namelijk de mix van Miguel en Niomi. Zij maakten er een zeer spannende driesetter van. Zo spannend dat De Zender eindelijk niet was opgewassen tegen BC Vianen. Deze partij eindigde met de volgende cijfers: 21-10, 19-21 en 14-21.

Eindstand: 7-1