De strijd om de clubtitels een groot succes

Zondag 14 februari kwamen de senioren weer in actie tijdens de jaarlijks terugkomende clubkampioenschappen.

In alle vroegte begonnen de heren en dames aan de heren- en damesdubbels. Ook de senioren die op dinsdag spelen waren van de partij. Na een hoop zweet en gezelligheid werd deze ochtend afgesloten met een kleine lunchpauze. Bij de herenpoule waren Laurens Harkema en Rick van der Horst de duidelijke winnaars (12 punten). Ron de Coo en Gert Olivier werden tweede (9 punten). Op de derde plek, net buiten de prijzen, stonden Ronald Rütze en Cor Steehouder (6 punten). Bij de damespoule werden Terese Eikelenboom en Liesbeth Harkema eerste met 12 punten. Het was spannend welk koppel tweede zou worden, wat uiteindelijk werd beslist op het aantal punten. Jolanda Verkijk en Nicole van Westenbrugge werden uiteindelijk tweede (9 punten; met een score van 84). Net buiten de prijzen vielen Angela Steehouder en Pooja Raghoebir (9 punten; met een score van 56).

’s Middags werden de mixdubbels in drie poules gespeeld. De winnaar van elke poule zou strijden om de eerste, tweede of derde plek. Uiteindelijk werden deze drie wedstrijden gespeeld door Laurens Harkema en Liesbeth Harkema, Rick van der Horst en Terese Eikelenboom, en Daan Versteeg en Rachèl Versteeg. De eerste wedstrijd werd gespeeld door Laurens en Liesbeth tegen Daan en Rachèl (21-12 en 21-7). De tweede wedstrijd werd gespeeld door Laurens en Liesbeth tegen Terese en Rick (21-6 en 21-5). Na deze wedstrijd hadden Laurens en Liesbeth hun eerste plaats al veiliggesteld. De laatste wedstrijd moest beslissen wie tweede en derde zouden worden. Deze wedstrijd werd gespeeld door Terese en Rick tegen Daan en Rachèl. Uiteindelijk bleken Terese en Rick een maatje te groot voor Daan en Rachèl (21-12 en 21-13).

De poule van de senioren dinsdag werd gewonnen door Sietze Romkes en Ellen Verburg (10 punten), gevolgd door Lex van ’t Veen en Anneke Steenbergen (8 punten). De derde plek was een gedeelde plek. Theo Schouten en Anneke Nagtegaal, en Ton Krijnen en Marga Klarenberg-Tool behaalden beide 5 punten, met een score van 174.

Deze dag werd afgesloten met drankjes en overheerlijke tapas in de sportkantine van Helsdingen. BC Vianen kijkt terug op een sportieve en geslaagde dag.

Clubkamp