Jeugd BC Vianen succesvol op toernooi in Almere

Het jeugdteam van BC Vianen reisde afgelopen zaterdag 6 februari af naar Almere voor het Nationaal Jeugd Toernooi CNK Almere 2016.

Casper Manuputty, Miguel de Kleer, Floris den Boggende, Niomi Grollée en Maud Roeland hadden van tevoren niet durven hopen dat het toernooi zo succesvol voor ze zou verlopen. Allemaal speelden zij mee in twee onderdelen in de tweede klasse, te weten het enkelspel en het dubbelspel.

Casper en Miguel vormden een duo net als Niomi en Maud. Floris speelde een gelegenheidsdubbel met een speler van een andere club. Vermoedelijk door het toch niet helemaal op elkaar ingespeeld te zijn, moesten Floris en zijn maatje na de poulewedstrijden afscheid van elkaar nemen. Ook in de enkelpartijen kwamen Floris helaas net wat te kort.

Zowel Casper/Miguel als Niomi/Maud kwamen met hun dubbels als winnaars uit de poule. Hierdoor mochten zij door naar de volgende ronde. Vanaf dit moment werd er gespeeld volgens het afvalsysteem. Maar beide dubbels bleken zo succesvol dat ze het beiden tot aan de finale wisten te schoppen. De finales werden twee spannende partijen en ook beide partijen werden helaas nipt verloren in drie sets. (Casper/Miguel 19-21, 21-17 en 21-20 en Niomi/Maud 20-21, 21-18 en 21-13)

In de enkelspelen behaalde alleen Niomi de finales, sterker nog zij wist de eerste plaats te veroveren en won de finale met: 17-21 en 5-21.

Kortom, 2x een tweede plaats en 1x een eerste plaats. Een resultaat om trots op te zijn!

2016-02-11 15.08.24